Термопомпени системи

"Термопомпата", е система която, чрез извършване на механична работа, прехвърля количество топлина от по-студен източник към друго по-топло тяло.

        Работния принцип на термопомпата се основава на физическото свойство, че точката на кипене на флуида се увеличава с натиск. Чрез понижаване на налягането средата може да се изпрати при ниски температури, докато повишаването на налягането ще доведе до висока точка на кипене. 


Термопомпите обикновено работят двупосочно. На практика, всяка система работеща с хладилен агент (фреон) е термопомпа. В този раздел ще Ви запознаем с един по-сложен вариант на термопомпена система.


Термопомпата "ВЪЗДУХ-ВОДА" представлява цялостна модерна система за отопление, охлаждане, и производство на топла вода за битови нужди. Този вид система черпи топлина от околната среда и осигурява целогодишен комфорт с високо ниво на енергийна автономност и ефективност.


Системата позволява интеграция и съвместно ползване с вече съще съществуващи отоплителни системи.

Ние като представител на фирма "CONDEX" София ще ви осигурим високо квалифицирана консултация от техните инженери при запитване за конкретен обект. 


Ефективността и надежността на предлаганите от нас термопомпени системи “HYDROLUTION” е гарантирана от лидера в индустрията "MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES".

Термопомпени системи Въздух-Вода - HYDROLUTION